Đề Thi Cuối HK2 Tiếng Anh 12 Hệ 10 Năm Sở GD Quảng Nam 2022-2023 Có Đáp Án

0
2494

Đề thi cuối HK2 Tiếng Anh 12 Hệ 10 năm Sở GD Quảng Nam 2022-2023 có đáp án được soạn dưới dạng file word và PDF gồm 12 trang. Các bạn xem và tải về ở dưới.

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

TỈNH QUẢNG NAM

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề gồm có 04 trang)

KIỂM TRA CUỐI KỲ II NĂM HỌC 2022-2023

Môn: TIẾNG ANH 12-CHƯƠNG TRÌNH 10 NĂM

Thời gian: 45 phút (không kể thời gian giao đề)

 

MÃ ĐỀ 501
Họ và tên: ……………………………………….. Số báo danh: ……….

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. survival B. habitat C. activate D. candidate

Question 2. A. threatening B. apprentice C. futurist D. motivate

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. conservation B. exterminate C. intervention D. artificial

Question 4. A. recruit B. workforce C. downside D. shadow

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions:

Question 5. His sister is a brilliant student. It’s difficult to_______ her if you don’t try very hard.

A. drop out of B. keep up with C. get on with D. cut down on

Question 6. The higher the pollution becomes, _______animals lose their natural habitats.

A. more B. more and more C. the more D. the most

Question 7. It was _______a difficult question that he couldn’t answer it.

A. such B. too C. so D. enough

Question 8. The manager had some workers _______ the machine to a new station.

A. move B. to move C. moves D. moved

Question 9. If John __________ an alarm, the thieves wouldn’t have broken into his house.

A. had installed B. has installed C. installs D. installed

Question 10. After the power cut last night, the machine started to ________.

A. malfunction B. reduce C. exterminate D. resurrect

Question 11. Many plant and animal species are becoming endangered or extinct due to human’s habitat _______.

A. destructive B. destruction C. destructor D. destroy

Question 12. Probability of extinction ________ on both the population size and the population demography.

A. causes B. depends C. leads D. destroys

Question 13. By the year 2040, climate change _______ many areas in the world to be under sea level. A. will cause B. will have caused C. has caused D. will be causing

Question 14. Today there are a lot of career ________for school leavers to choose.

A. applicants B. skills C. options D. tasks

Question 15. Humans should be held responsible________endangering species or driving them to extinction.

A. to B. with C. from D. for

Question 16. ________ is the act of preventing something from being lost, wasted, damaged or destroyed.

A. Survival B. Conservation C. Biodiversity D. Extinction

Question 17. My mother told me _______ more time studying and less time playing games.

A. spend B. spent C. spending D. to spend

Mark the letter (A, B, C or D) that needs correcting in each of the following questions.

Question 18. It is said that extracurricular activities at the university are more interesting than that of the high school.

A. said B. at C. are D. that

Question 19. There are a lot of online language learning programmes which are able to interaction with learners.

A. are  B. learning programmes  C. are  D. interaction

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in the following questions.

Question 20. Ray Kurzweil suggests that exponential technological development will lead to the inevitable rise of artificial intelligence.

A. invisible B. unavoidable C. unrecognizable D. inapplicable

Question 21. Hunting for meat and burning forests for soil cause destruction to wildlife.

A. conservation B. protection C. preservation D. devastation

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. When he passes the entrance exam, his parents will be walking on the air.

A. extremely light B. extremely cheerful

C. feeling extremely unhappy D. feeling extremely airy

Question 23. This scholarship is named after the founder as a permanent reminder of her notable work.

A. stable B. ever-lasting C. long-run D. temporary

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Jack and David are talking about taking a gap year.

Jack: “I think taking a gap year is a waste of time.”

David: “________. It gives gap-year takers a lot of valuable experiences.”

A. I agree with you B. I don’t quite agree

C. My pleasure D. It’s right

Question 25. Ellen is thanking Anna for helping her.

Ellen: “Thank you for helping me prepare for the party.” Anna: “________”

A. The meal was out of this world. B. My pleasure.

C. Of course not. D. Never mention me.

Read the following text carefully and then choose the best option to fit each numbered blank from 26 to 30.

A scientist said robots will be more intelligent than humans by 2029. The scientist’s name is Ray Kurzweil. He works for Google as Director of Engineering. He is one of the world’s leading experts on artificial intelligence (A.I). Mr Kurzweil believes computers will be able to learn (26) ________ experiences, just like humans. He also thinks they will be able to tell jokes and stories, and even flirt. Kurzweil‘s 2029 prediction is a lot sooner than many people thought. The scientist said that in 1999, many A.I. experts said it would be hundreds of years before a computer was more intelligent than a human. He said that it would not be long before computer intelligence is one billion times more powerful than the human brain.

Mr Kurzweil joked that many years ago, people thought he was a little crazy for predicting computers would be as intelligent as humans. His thinking has stayed the same (27) ________ everyone else has changed the way they think. He said: “My views are not radical anymore. I’ve actually stayed

(28) ________. It’s the rest of the world that’s changing its view.” He highlighted examples of high-tech things we use, see or read about every day. These things make us (29) ________that computers have intelligence. He said people think differently now: “Because the public has seen things like Siri (the iPhone’s voice-recognition technology) (30) ________you talk to a computer, they’ve seen the Google self-driving cars.”

(Source: https://breakingnewsenglish.com)

Question 26. A. with B. about C. for D. from
Question 27. A. but B. so C. however D. therefore
Question 28. A. persistent B. consistent C. insistent D. resistant
Question 29. A. believing B. believed C. believe D. to believe
Question 30. A. that B. where C. whom D. which

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Expanding the planet’s protected natural areas to safeguard vanishing forests and other ecosystems, and the species they protect, is unlikely to be effective on its own as human encroachment into reserves grows, scientists warned Tuesday. A study by Cambridge University researchers, which looked at thousands of conservation areas in more than 150 countries, found that, on average, protected designation is not reducing human encroachment in vulnerable areas. Both chronic underfunding of efforts to protect the land, and a lack of engagement with local communities that live there are hurting conservation efforts, they found.

Creating protected areas is “a type of intervention that we know can work, we know is absolutely essential for conserving biodiversity, at a time in this world’s history where it has never been under higher pressure,” said lead author Jonas Geldmann. “But despite that we are seeing that some of our protected areas are not managing to mitigate or stop that increasing pressure,” said Geldmann, of the University of Cambridge Conservation Research Institute.

One-sixth of the globe now falls within protected areas, the study noted. T hose include national parks, nature reserves and wilderness areas, according to the International Union for Conservation of Nature’s World Database on Protected Areas. Such protected areas are vital for preserving diverse ecosystems, and helping to curb climate change by conserving carbon-sequestering forests and other vegetation. The United Nations Environment Program estimates protected areas hold 15% of the carbon stored on land.

“Protected areas are one of the most important things that we can do to stem the loss of biodiversity and to help solve the climate crisis,” said Andrew Wetzler, managing director of the U.S.based Natural Resources Defense Council’s nature program. “The destruction of natural habitat is the single biggest driver of extinction.”

(Source: https://www.voanews.com/)

Question 31. Which best serves as the title for the passage?

A. Destruction of nature is as dangerous as climate change.

B. Damaged and threatened national natural landmarks.

C. Protected status is not enough to guard threatened nature.

D. Conservation status and history of threatened species.

Question 32. According to paragraph 1, what is mentioned as one of the problems for nature conservation?

A. Post-fire invasion of pyrophytes species.

B. Widespread abandonment of the area.

C. Continually insufficient financial provision.

D. Unauthorized access of motor vehicles.

Question 33. The word “it” in paragraph 2 refers to ________.

A. history B. time C. biodiversity D. intervention

Question 34. According to paragraph 3, how much land do the total preserved zones in the world account for?

A. Nearly 17% of the earth’s surface. B. Approximately 15% of the globe.

C. One-sixteenth of the hydrosphere. D. Above 60% of the terrain area.

Question 35. The word “stem” in paragraph 4 is closest in meaning to ________.

A. create B. loosen C. restrict D. originate

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 36. You play sports more regularly. You will be healthier.

A. The more regularly you play sports, the healthier you will be.

B. In order to be healthier and healthier, you can play sports more regularly.

C. You will play sports more and more regularly to be healthier.

D. The healthier you will be, the more regularly you play sports.

Question 37. I didn’t have breakfast this morning. I am hungry now.

A. I am hungry now although I had breakfast this morning.

B. If I had had breakfast this morning, I wouldn’t be hungry now.

C. Had I had breakfast this morning, I would be hungry now.

D. If I had breakfast this morning, I wouldn’t be hungry now.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 38. Meaningful silence is better than meaningless words.

A. Meaningful silence is not as good as meaningless words.

B. Meaningful silence is as good as meaningless words.

C. Meaningless words are not so good as meaningful silence.

D. Meaningless words are as good as meaningful silence.

Question 39. “Why don’t you ask your parents for advice?” said my friend.

A. My friend persuaded me to ask my parents for advice.

B. My friend advised me to ask my parents for advice.

C. My friend reminded me to ask my parents for advice.

D. My friend ordered me to ask my parents for advice.

Question 40. It was such an interesting novel that I stayed up all night to read it.

A. Though it was an interesting novel, I couldn’t stay up all night to read it.

B. If the novel were interesting, I would stay up all night to read it.

C. The novel was not interesting enough for me to stay up all night to read.

D. So interesting was the novel that I stayed up all night to read it.

—— THE END ——

ĐÁP ÁN

1 2 3 4 5 6 7 8
A C B A B C A A
9 10 11 12 13 14 15 16
A A B B B C D B
17 18 19 20 21 22 23 24
D D D B D C D B
25 26 27 28 29 30 31 32
B D A B C B C C
33 34 35 36 37 38 39 40
C A C A B C B D
ĐÁNH GIÁ TỔNG QUAN
Đề Thi Cuối HK2 Tiếng Anh 12 Hệ 10 Năm Sở GD Quảng Nam 2022-2023 Có Đáp Án
Bài trướcĐề Thi Học Kì 2 Giáo Dục Kinh Tế Pháp Luật 10 Kết Nối Tri Thức Có Đáp Án-Đề 1
Bài tiếp theoĐề Kiểm Tra Học Kỳ 2 Toán 10 Kết Nối Tri Thức Có Đáp Án-Đề 1
de-thi-cuoi-hk2-tieng-anh-12-he-10-nam-so-gd-quang-nam-2022-2023-co-dap-anĐề thi cuối HK2 Tiếng Anh 12 Hệ 10 năm Sở GD Quảng Nam 2022-2023 có đáp án rất hay. Các bạn tham khảo và ôn tập chuẩn bị cho kỳ kiểm tra học kỳ 2 sắp đến.
Nhận thông báo qua email
Thông báo cho
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments