Đề Thi Học Kỳ 1 Anh 10 Global Success Có Đáp Án Và File Nghe-Đề 9

0
2169

Đề thi học kỳ 1 Anh 10 global success có đáp án và file nghe-Đề 9 được soạn dưới dạng file word và PDF gồm 6 trang. Các bạn xem và tải về ở dưới.

I. LISTENING:

NGHE

PART 1: Listen to the tape twice and decide whether the statements are True (T) or False (F).

Câu A. Around 13 streets children live and study at the school

Câu B. Spring School requires volunteers to help organize their fund raising dinner held annually in June.

PART 2: Listen to the tape twice and Choose the best option A, B, C or D

Câu 1. About ….. children with special difficulties from District 1 regularly attend classes.

A.250 B.150 C.215 D.205

Câu 2.Which class was not set up in 1999.

A. dancing B. singing and folk music C. theatre D. photographing

Câu 3. Spring School requires volunteers to help organize their fund raising dinner held annually in ……..

A.June B. July C. September D. February

Câu 4. It is hoped that more schools like Spring School will soon be …… in other cities in Vietnam.

A.built B.sponsored C.found D.destroyed

II. LANGUAGE:

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 5. A. adopt B. lifestyle C. protect D. agree

Câu 6. A. comment B. reduce C. perform D. aware

PART 2: Mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 7. Cutting down _______ energy use is the best way to help reduce global warming.

A. of B. about C. on D. to

Câu 8. I’m not feeling well. In fact, I think I________.

A. am being sick B. won’t be sick C. am going to be sick D. will be sick

Câu 9. My classmates decided _________ the music contest at the end of this year.

A. to attend B. attends C. attend D. attending

Câu 10. They ask the children in their family to …………the housework every day.

A. make B. prepare C. take D. do

Câu 11. It is ____ that all the students in class 1OA choose to do a project on ‘Helping the needy’.

A. surprised B. surprise C. surprising D. surprisingly

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in the following question.

Câu 12. Another way to improve your health is to purchase organic foods and green products for your household.

A. exchange B. send C. buy D. sell

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in the following question.

Câu 13. We may help to control global warming by reducing carbon footprints in our homes.

A. increase B. balance C. drop D. litter

III. READING :

PART1: Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each numbered blank.

You know, the family plays an important role in the life of Vietnamese people,(14)_______ family bonds are usually strong. Extended families, which include grandparents, parents, children, and sometimes great grandparents, are popular in Vietnam. Three or even four generations live under one roof and take care (15)_______ each other. Young people don’t move out when they reach the age of 18, but live with their parents even after they get married. It’s not common for old people to live alone or in a nursing home. Household chores (16)_______ by every one in the family, but the husband is often the breadwinner and the wife is the (17)_______ .Children are taught to show respect to their grandparents, listen to their instructions, and follow their advice. Parents often (18)_______ their free time helping their children with their homework or giving them advice on good behaviour . So you can see that family members in Vietnam . ( from workbook)

Câu 14. A. yet B. for C. and D. but

Câu 15. A. about B. with C. for D. of

Câu 16. A. will share B. are shared C. sharing D. was sharing

Câu 17. A. supporter shopper B. manager

C. homemaker D. househusband

Câu 18. A. is spending B. spent C. are spending D. spend

PART 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

The Academy Awards, commonly known as the Oscars, are awards presented by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences to honor talented artists and creative products in the film industry. Winners are awarded a golden statuette called the Academy Award of Merit. The statuette features a knight holding a sword, standing on top of a reel of film with five spokes representing the five branches of the Academy: actors, writers, directors, producers, and technicians. The origins of the name ‘Oscar’ are not clear. A popular myth is that Margaret Herrick, the Academy librarian who later became the Academy executive secretary, said that the statuette reminded her of her Uncle Oscar, so the Academy staff then started referring to it as Oscar. The statuettes are made of solid bronze and are gold-plated. It takes around three months to produce 50 Oscar statuettes for the Awards Ceremony. All Oscar statuettes have blank base plates as the Academy wants to prevent the names of the Oscar winners from being leaked prior to the ceremony. Since the first Awards Ceremony in 1929, more than 3,000 statuettes have been presented.

Câu 19. The phrase “prior to” is CLOSEST in meaning to _____________

A. amid B. during C. after D. before

Câu 20. Which of the following is NOT true according to the passage?

A. The statuette features the Academy executive secretary’s Uncle Oscar

B. Nobody knows for certain why the statuette is called Oscar.

C. The Academy Awards started in 1929

D. The Academy Awards are presented to talented artists and creative products in the film industry.

Câu 21. The word “it” refers to ______________ .

A. the popular myth B. the statuette C. the librarian D. the staff

Câu 22. Which of the following serves as the best title for this passage?

A. The Oscar Statuettes B. The Five Branches of the Academy Awards

C. Artists who won the Academy Awards D. The Origins of the Academy Awards

Câu 23. According to the passage, how long does it take to produce the statuettes for the Awards Ceremony?

A. 3 months B. 3 weeks C. 3,000 days D.50 months

IV. WRITING:

PART 1: Choose the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction (0,5 pt).

Câu 24. His mother-in-law is usually feeling tired in the morning.

A. is usually feeling B. tired C. the D. his

Câu 25. The mother doesn’t let her son did a lot of housework.

A. let B. did C. a lot of D. housework

PART 2: Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.

Câu 1. If I were Mary, I would join the volunteer club.

➜I advise

Câu 2. Students are collecting rubbish at the school playground at the moment .

➜ Rubbish

PART 3: Combine two sentences using the give word.

Câu 3. My father cleaned the floor. At that time my ther was going shopping for groceries .( using when)

Câu 4. It was raining. They still went to the outdoor show. ( matching using but)

PART 4: Supposing you took part in a volunteer work last summer. Write about a paragraph about 80-100 words about this volunteer experience.

You can use the following cues:

+ kind of volunteering activity

+when and where of the that volunteering activity

+ benefits of that volunteering activity

+…

ĐÁP ÁN

I. TRẮC NGHIỆM

1 A 14 C
2 D 15 D
3 A 16 B
4 C 17 C
5 B 18 D
6 A 19 D
7 C 20 A
8 C 21 B
9 A 22 A
10 D 23 A
11 C 24 B
12 C 25 B
13 A

II. ĐÁP ÁN TỰ LUẬN

I. LISTENING (0.5 points/sentence )

a.T

b.F

IV WRITNG (0.25 points/sentence )

PART 2: Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.

Câu 1. If I were Mary, I would join the volunteer club.

➜I advise Mary to join the volunteer club.

Câu 2.Students are collecting rubbish at the school playground at the moment .

➜ Rubbish is being collected at the school playground by students at the moment .

PART 3: Combine two sentences using the give word.

Câu 3. My father cleaned the floor. At that time my ther was going shopping for groceries .( using when)

When My father cleaned the floor,my ther was going shopping for groceries.

Câu 4. It was raining. They still went to the outdoor show. ( matching using but

➜It was raining, but They still went to the outdoor show

PART 3: In about 80 – 100 words, write a paragraph about sharing the household chores among everyone in your family, use following questions as cues for your writing.(1pt)

– bố cục: 0,25

– ngữ pháp: 0,25

– chính tả: 0,25

– nội dung: 0,25

Tapescript:

Spring School is an informal school. It provides classes to disadvantaged children in Ho Chi Minh City. Around 30 streets children live and study at the school and about 250 children with special difficulties from District 1 regularly attend classes.

The Organisation for Educational Development co-operated with Spring School to set up English classes in 1998. Dance, theatre, singing and folk music classes were set up a year later. Children from these classes participate in fund raising performances. They raise money to continue their English and performance Arts classes.

Spring School requires volunteers to help organize their fund raising dinner held annually in June. This is an exciting night in which children dance, sing and play music at one of the largest hotels in Ho Chi Minh City. They also need foreign volunteers to contact sponsors and help to expand the school activities. Volunteers are required from February until July to help organize these events.

It is hoped that more schools like Spring School will soon be found in other cities in Vietnam.

(Source: Listening of unit 4 from the textbook English 11 for 7 years)

Tải Về File Nghe

ĐÁNH GIÁ TỔNG QUAN
Đề Thi Học Kỳ 1 Anh 10 Global Success Có Đáp Án Và File Nghe-Đề 9
Bài trước60 Câu Trắc Nghiệm Về Giới Hạn Của Hàm Số Giải Chi Tiết
Bài tiếp theoĐề Cương Ôn Tập Học Kỳ 1 Vật Lí 11 Kết Nối Tri Thức
de-thi-hoc-ky-1-anh-10-global-success-co-dap-an-va-file-nghe-de-9Đề thi học kỳ 1 Anh 10 global success có đáp án và file nghe-Đề 9 rất hay. Các bạn tham khảo và ôn tập để chuẩn bị cho kỳ thi sắp đến.
Nhận thông báo qua email
Thông báo cho
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments