Đề Thi Học Kỳ 1 Anh 10 Smart World Có Đáp Án Và File Nghe-Đề 3

0
2108

Đề thi học kỳ 1 Tiếng Anh 10 smart world có đáp án và file nghe-Đề 3 được soạn dưới dạng file word và PDF gồm 4 trang. Các bạn xem và tải về ở dưới.

I. LISTENING: (2pts)

Part 1: Listen to a family expert talking about how the roles of men and women in families have changed and do the tasks below. Circle the best answer A, B, or C. You will listen TWICE.

NGHE

Question 1: Changes in family life have made men’s and women’s roles more _______ than ever.

A. different B. common C. unlike D. alike

Question 2: Men are becoming much more involved in __________and parenting.

A. looking children B. housework C. homework D. work

Question 3: ___________should be equally divided between the parents.

A. The habits B. The household chores

C. the careers D. the interests

Question 4: “Equally shared parenting” means the “conscious and purposeful sharing” in four domains of life EXCEPT______.

A. child-raising B. entertainment C. habit D. breadwinning

Question 5: What is the result of “equally shared parenting”?

A. Happier families.

B. More time for parents.

C. The lowest rate of divorce amongst the families .

D. Happier families and the lowest rate of divorce amongst them.

PART 2: For questions 6-10, listen to the announcement by the director of Heart to Heart Charity and decide whether the following statements are true (T) or false (F). You will hear the announcement TWICE.

Question 6. Heart to Heart Charity is a non-profit organisation.

Question 7. Many children or adults in our community are hungry, cold, or sick nowadays.

Question 8. You can donate food and clothes.

Question 9. You can’t donate money.

Question 10. The purpose of this announcement is to appeal for donations to send to the children and adults.

II. READING (2pts)

PART 1: Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each numbered blank

Mr Kurzweil joked that many years ago, people thought he was a little crazy for predicting computers would be as (11)___________ as humans. His thinking has stayed the same but everyone else has changed the (12) ________ they think. He said: “My views are not radical any more. I’ve actually stayed consistent. It’s the rest of the world that’s changing its View.” He highlighted examples (13)________ high-tech things we use, see or (14) ________ about every day. These things make us believe that computers have intelligence. He said people think differently now: “(15)________________the public has seen things like Siri (the iPhone’s voice-recognition technology) what you talk to a computer, they’ve seen the Google self-driving cars.”

(Adapter from Source: https://breakingnewsenglish.com)

Question 11: A. intelligences B. intelligence C. intelligently D. intelligent

Question 12: A. road B. way C. method D. means

Question 13: A. about B. of C. in D. at

Question 14: A. read B. reading C. to read D. reads

Question 15: A. Because B. However C. Although D. Therefore

PART 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

The invention of the phonograph happened quite by accident. Thomas Edison moved to Menlo Park, New Jersy in 1876, where he established an industrial research laboratory. There, Edison was working on a carbon telephone transmitter to improve the existing Bell telephone system. In that laboratory a year later, Edison invented the phonograph while he was trying to improve a telegraph repeater. He attached a telephone diaphragm to the needle in the telegraph repeater; in this way, he was able to reproduce a recording that could be played back. After he made some improvements to the machine, he tested it. He recited “Mary Had a Little Lamb” into the machine and played his voice back to a very surprised audience.

Question 16: In what year did the invention of phonograph occur?

A. 1876 B. 1875 C. 1878 D. 1877

Question 17: What was Edison working on when he created the phonograph?

A. A telegraph repeater B. A telephone diaphragm

C. A telegraph diaphragm D. A telephone repeater

Question 18: The word “attached” in the passage is CLOSEST in meaning to

A. removed B. connected C. broke D. changed

Question 19: The word ‘it’ in the passage refers to

A. in the telegraph repeater B. the machine

C. the needle D. the recording

Question 20: What is the best title for the passage?

A. The History of Menlo Park

B. An accidental invention

C. Improvements in telephone and telegraph

D. Thomas Edison’s many inventions

III. LANGUAGE (2pts)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 21: A. important B. impression C. donation D. confidence

Question 22: A. strengthen B. offer C. support D. damage

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 23: ____________ apps allow students to communicate and learn at the same time.

A. educated B. educational C. education D. educator

Question 24: The organisation makes sure that poor children have access____________ education.

A. for B. in C. on D. to

Question 25: If you are ____________ in this volunteer project, contact us for more information.

A. interesting B. interest C. interested D. interests

Question 26: She spends most of her time on teaching career. She is a teacher.

A. dedicated B. contributed C. willing D. caring

Question 27: He’s been working late with her every night this week – I ______a rat!

A. swallow B. smell C. taste D. chew

Question 28: My husband wants me ______ this letter before afternoon.

A. posts B. posting C. to post D. post

Question 29: While they ____________ at the food bank, they met an old friend.

A. were helping B. were helped C. help D. are helping

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following sentences.

Question 30: The project will benefit the local community as a whole.

A. contribute to B. promote C. assist D. hinder

IV. WRITING (2pts)

PART 1: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 31. I’d like buying a new dictionary but I don’t have enough money.

                                   A                   B                     C               D

Question 32. Her older brother worked for the company since 2005.

                              A                   B                      C                   D

PART 2: Rewrite the following sentences, using the suggestions.

Question 33. Her sister began teaching English ten years ago.

Her sister has ___________________________________________________________.

Question 34. We’re looking forward to traveling around our country

We expect ___________________________________________________________.

Question 35. People are going to build a new hospital in Paris.

A new hospital ___________________________________________________________.

PART 3: (1pt)

Write a blog about your experience at the international music event that you watched live on TV some months ago. Use the following questions as cues for your writing (Write 80-100 words)

When and where did the event happen ?

Who did you go with ?

What did you do there ?

How did you feel when attending the event ?

What did you like the most ?

What, if anything, did you dislike about the event?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. TRẮC NGHIỆM

1 D 13 B
2 B 14 A
3 B 15 A
4 C 16 D
5 D 17 A
11 D 18 B
12 B 19 B
20 B 27 B
21 D 28 C
22 C 29 A
23 B 30 D
24 D 31 B
25 C 32 C
26 A

II. TỰ LUẬN

I. LISTENING

6T    7T       8T    9F         10F

IV.WRITING

Rewrite the following sentences, using the suggestions.

33. Her sister began teaching English ten years ago.

Her sister has TAUGHT ENGLISH FOR TEN YEARS .

HER SISTER HAS BEEN TEACHING ENGLISH FOR TEN YEARS.

34. We’re looking forward to traveling around our country

We expect TO TRAVEL AROUND OUR COUNTRY.

35. People are going to build a new hospital in Paris.

A new hospital IS GOING TO BE BUILT IN PARIS.

Audio script:

PART 1: For questions 1-5, listen a family expert talking about how the roles of men and women in families have changed and choose the best answer. You will hear the conversation twice.

Today we’ll discuss the changes in roles performed by men and women in the family. Changes in family life have made men’s and women’s roles more alike than ever as the wives are also be responsible for the family finances.

Family experts say the old notions of who does what in families may be more and more unclear. Men are not the sole breadwinners for the family like they used to be and they are becoming much more involved in housework and parenting.

Because men’s and women’s roles in families have become more alike, for couples to balance their work and family life, perhaps, equally shared parenting’ is the best solution. Equally shared parenting’ means the conscious and purposeful sharing’ in four domains of life:

1. Child-raising: Both parents have equal responsibility to nurture and to take care of the children;

2. Breadwinning: Husband’s and wife’s careers are equally important;

3. Housework: The household chores should be equally divided between the wife and the husband;

4. Recreation: Both partners have an equal chance and time for their own interests, and of course, to be with each other.

Experts have found out that families that can keep to those four principles of’equally shared parenting’ become happier and the divorce rate is the lowest amongst them.

Part 2

Audio Script:

This is a public service announcement for the Heart to Heart Charity. We are a non-profit organisation that helps people in need. As theTet holiday approaches, we are asking you to think of those in our community who need help. Even today, we have unbelievable problems in our community. Many children and adults are hungry, cold and sick every day. Our goal here at Heart to Heart Charity is to help those people. To do this, we need your help. To help, you can do one of three easy things. First, you can donate food and clothes to our organisation. Your food and clothing will go straight to someone who needs it. Second, you can donate money to our organisation. We will only use your money to buy food, clothes, and medicine for the needy. Or last, you can donate your time and work in the office. We always need new volunteers. Your donation of any kind will always be welcome. So please contact us at 15 Ha Thanh Street. We are open from 8.30 a.m. to 10p.m. every day.

Tải Về File Nghe

ĐÁNH GIÁ TỔNG QUAN
Đề Thi Học Kỳ 1 Anh 10 Smart World Có Đáp Án Và File Nghe-Đề 3
Bài trướcĐề Kiểm Tra Học Kỳ 1 Anh 10 Smart World Có Đáp Án Và File Nghe-Đề 2
Bài tiếp theoĐề Thi Học Kỳ 1 Ngữ Văn 7 Chân Trời Sáng Tạo Có Đáp Án-Đề 3
de-thi-hoc-ky-1-anh-10-smart-world-co-dap-an-va-file-nghe-de-3Đề thu học kỳ 1 Tiếng Anh 10 smart world có đáp án và file nghe-Đề 3 rất hay. Các bạn tham khảo và ôn tập để chuẩn bị cho kỳ thi sắp đến.
Nhận thông báo qua email
Thông báo cho
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments